Kombi prevoz – čemu to služi?

Svako ko je barem jednom gledao po internetu tražeći uslugu kombi prevoza putnika susreo se sa gomilom sajtova na kojima razne firme a i pojedinci nude svoje usluge, naravno reklamirajući se kao najbolji, najpovoljniji, najsigurniji, naj… Ključna reč za pretragu kombi prevoza može da bude i naj. Samo to. Verujem da će se na pretraživaču pojaviti nekoliko firmi koje nude uluge naj prevoza.

Da li je to baš tako? Pa nije naravno. Ali ako me pitate kako da odaberete pravog prevoznika, ne mogu Vam dati dobar odgovor.

Kao i u svim sferama života (naročito u zemlji Srbiji) i ovde vlada haos a kupci su prepušteni sebi i svojoj sreći. Možda intuicija odradi posao kako treba a da li smemo da se pouzdamo samo u to? Na vama je da odlučite.

 

Prvo i osnovno je da znate zašto vam je potreban prevoz kombijem. Ne mislim na prevoz od tačke A do tačke B. To se podrazumeva. Mislim na motive koje vas vode.

Da li je glavni razlog ušteda?

Ako je to Vaš jedini motiv, a moramo priznati da je u ovakvim vremenima to vrlo bitan motiv, onda je Vama mnogo olakšano pronalaženje prevoznika. Otvorite nekoliko sajtova, okrenete nekoliko brojeva telefona, upišete cene i gotovo. Ko vam je dao najpovoljniju ponudu taj je pobedio. Prosto i jednostavno.

Šta ćemo ako cena nije jedini motiv?

Mnogo naših klijenata (možda većina) ne koristi usluge zakupa vozila da bi prošli jeftinije.

Većina njih se rukovodi sigurnošću, efikasnošću a to na kraju neminovno vodi i ka uštedama na duži period. Dosta radimo sa muzičarima raznih profila i to su klijenti koji su odavno shvatili sve prednosti ove usluge.

Zamislite sledeće: imate nastup recimo u Zagrebu. To je destinacija koja je relativno blizu, dobar je put, brzo se stigne. Nastupate uveče pa samim tim morate da budete popodne na mestu nastupa. To podrazumeva da treba i da krenete na vreme. Pretpostavljamo da za taj nastup morate imati i neke instrumente a najčešće je to kompletna oprema koja u zavisnsoti od veličine benda i vrste muzike kojom se bavite može zauzimati poprilično mesta što iziskuje i potreban prostor u kolima, pa muka sa pakovanjem, pa pevačici pukla štikla, kreće nervoza… Krećete najzad na put spremni i orni, zahuktavate se ali posle naplatne rampe basista mora da piški jer je već stukao dva piva (izvini Stojke). Nije ni to problem ali do granice stajete još tri puta. Onda vas čeka granica gde morate proći sa svom opremom što zahteva dodatnu proceduru kao što je ATA karnet ili liste koje se prave na samom prelazu, jurnjava po granici. Posle svega vi stižete u Zagreb (naravno da ste stajali još par puta), raspakujete se, nastupate pa se opet pakujete i krećete nazad. I tu nastupa problem. U najboljem slučaju već dvanaest sati ste na nogama. Pakovali ste se, putovali pa nastupali i krećete nazad na put od 400 kilometara.. E taj povratak kući je razlog što se muzičari opredeljuju za to da ih neko vozi. Posle svirke popiju neko piće, uvale se u kombi, puste muziku koju vole i „šorom šajke a Dunavom čeze“, ne misle ništa do kuće – milina.

Ovo je samo primer kako i zašto ljudi iznajmljuju kombi sa vozačem.

Kad sledeći put budete razmišljali o tome da li da uzmete kombi ili da vi vozite, setite se ovoga i pitajte sebe koji Vam je motiv.

DAR_Bus_Image

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>